NYHEDER

NYHEDS ARKIV

NM i Håndbold 2018 – resultater

Nordiske mesterskaber i håndbold – Helsingborg

 

I dagene 25. til 27. maj var vi en samling af kolleger på 28, der drog til Helsingborg for at repræsentere de danske farver på håndboldbanen.

Turen bød på hele ni Mesterskabsdebutanter fra den danske delegation. Dejligt med nye ansigter til det nordiske mesterskaber, men allervigtigst, at de er blevet nye kolleger ude på matriklerne –og vigtigt at vi kan være med til at give dem en god start på et forhåbentligt langt arbejdsliv i Kriminalforsorgen.

Ved åbningsceremonien sang en svensk kvindelig betjent for og hun havde gjort sig virkelig umage for at kunne alle fire nationalsange – stort set fejlfrit. En flot åbning der lagde vejen for et velafviklet stævne.

De danske herrer var i aktion først, hvor modstanderen var Finland. En jævnbyrdig kamp, som vi førte det meste af tiden, men inden for slutminutterne lykkedes det finnerne at indhente føringen og tilmed at sikre sig en et-måls sejr. Det skulle senere vise sig at være den kamp hvor herrerne kom tættest på en sejr, idet såvel Norge som Sverige viste sig for stærke til en herretrup, der fra starten var smal og som undervejs blev smallere efterhånden som kampene satte deres spor i bentøjet.

Vores danske damehold skulle først spille mod Sverige. En kamp der bølgede frem og tilbage med skiftende føringer og hvor et uafgjort resultat nok var ganske rimeligt som kampen forløb, om end de danske piger sluttede med bolden og to store chancer i slutsekunderne.

Det uafgjorte resultat skulle vise sig at være nok til at sikre en samlet andenplads, idet Svenskerne tabte med et mål mere end vores danske piger gjorde – så sølvet blev vundet med mindst mulige margin.

En ekstra fjer i hatten var der til Trine Mølborg som kunne hyldes for flest scorede mål hos kvinderne. Flot præstation af en debutantJ

Efter veloverståede kampe, præmieoverrækkelser og social hygge mellem kampene, gik turen til lørdags-banketten, som foregik på færgen mellem Helsingborg og Helsingør, hvor de svenske værter havde reserveret bord og sørget for rammen om festen til hen på aftenen.

Hvem der vandt ”tredje” halvleg finder vi nok ikke ud af, men det var nogle trætte og stille spillere, trænere, massør og ledere der drog med bussen fra Helsingør, via Høje Taastrup, Korsør, Nyborg, Odense og Vejle, hvor deltagere fra det meste af den danske Kriminalforsorg var repræsenteret.

Tak til at for Jeres indsats – tak til de svenske værter og på gensyn til nogle af Jer når der i 2019 skal være fodbold i Danmark ved Brædstrup i det jyske.

Der vil vi i øvrigt se om vi kan trække lidt tilskuere til lægterne – efter inspiration fra Ringe Fængsel og nogle danske tilskuere der havde taget turen til Helsingborg.

 

 

 

                             Herrer                                           Damer

Guld                   Norge                                             Norge

Sølv                     Sverige                                           Danmark

Bronze               Finland                                           Sverige

4.plads               Danmark

 

 

Tak til alle for en god tur

 

Søren Tolderlund, KRIFO